Pirkanmaan Jätehuolto Oy: Henkilökunnan Vappulive

Pirkanmaan Jätehuolto: Henkilökunnan vappulive

Kevät 2020 ei sallinut perinteisten tapahtumien järjestämistä ja yritykset pakotettiin löytämään uusia keinoja yhteishengen vaalimiseksi. Pirkanmaan jätehuolto Oy:ssä syntyi idea vappulive -lähetyksestä. Lähetyksen sisällöksi oli kaavailtu perinteisen Kummelivideon katsominen, Kahoot-visa ja eri tiimien vappukuulumiset. Tunnin lähetykseen oli sisällytettävä aika paljon ja tuli tunne, että nyt voisi olla ulkoinen apu tarpeen. 

Nopeasti sovittiin toteutuksesta seuraavalle päivälle. Insitun kaluston ja osaamisen kanssa saatiin pieniä lisäjuttuja lähetykseen, kuten pop-up tekstejä, animointeja ja niin edelleen. Insitun laitteisto on mietitty siten, että alustana voi olla mikä vain videoneuvottelujärjestelmä. Kuvasisältö eri tehosteineen tuotetaan ulkoisilla koneilla ja lopullinen kuvamateriaali näyttäytyy videoneuvottelussa käytettävälle tietokoneelle sen omana web-kamerana. Nyt käytettiin asiakkaan Google Meet-sovellusta, joka oli kaikille tuttu entuudestaan. Samaan tapaan voidaan tuottaa sisältö mille tahansa alustalle, kuten Zoomille tai MS Teamsille.

Studio tehtiin asiakkaan tiloihin. Veimme paikalle kompaktin kuva-, valo- ja äänikaluston lähetystä varten. Pystytys ja testaaminen vei kaksi tuntia ja lähetys pääsi yhdessä laaditun suunnitelman mukaan ajoissa eetteriin.