Kemvit Oy: Finnclean 2017

Parhaaksi palkittu messuosasto

Insitu suunnitteli ja toteutti Kemvit Oy:n messuosaston Finnclean 2017-messuilla. Iso tavoite asiakkaan sanoin kuului:”voittaa messut”. Konkreettisiksi tavoitteiksi asetettiin neljä keskeistä asiaa:

  • Mahdollistaa tuotteiden myynti pienellä messuhenkilökunnalla. Tulee voida keskittyä henkilökohtaiseen myyntityöhön ja silti kyetä huomioimaan iso joukko
  • Asettaa keskeisimmät tuotteet näkyvästi esille silläkin uhalla että valikoman määrä syö esteettisyyttä.
  • Jäädä mieleen hauskimpana alan toimijana.
  • Viedä projekti läpi kustannustehokkaasti mieluummin luovien ratkaisujen kuin perinteisten messuosastorakenteiden kautta.

Ideoita kumpusi innovatiivisen ja itsensä likoon laittavan asiakkaan kanssa varsin monta erilaista. Lopulta valittiin tehdä osaston ainoa seinä kokonaan asiakkaan tuotepakkauksilla, levittää messuhallien yleiset alueet tervehtimään koko messukansaa yrittäjän itsensä näköisillä pahvisilla Spray Man -figuureilla ja tuoda virtuaaliset Spray Manit huomioimaan osaston viereisillä käytävillä vaeltavat messuvieraat. Virtuaalihahmoa varten videoitiin erilaisia videopätkiä ennakkoon ja videoista koostettiin itseään toistava looppi osaston kulmiin asennettuihin pystynäyttöihin. Näillä ratkaisuilla mahdollistettiin se, että yrittäjä itse oli jo huomioinut ja viihdyttänyt kohdeyleisönsä ennen kuin he saavuttivat osaston. Osastolla hän kykeni keskittymään hyvin kaupantekoon viihdyttämisen sijaan.

Messu- ja Somistusalan Liitto valitsi osaston koko messujen parhaaksi sarjassa yli 40m2. Yksi mies kirjaimellisesti voitti koko messut. Matkan varrella asiakas totesikin ironisesti, että voi itse hoitaa messujen ajan muita juttuja kun hänet on monistettu jo kaikkialle.